Tillsammans blir vi ännu starkare!

juni 11, 2021

Det är med glädje vi kan informera om att Greiff Industrimiljö AB från den 31 maj 2021 har valt att vara en del av AABO-IDEAL GROUP, även kallat AABO-IDEAL.

Båda företagen har under flera decennier varit betydande aktörer i Norden inom ytbehandlingsanläggningar och har under de senaste 30 åren levererat mer än 3000 anläggningar till hela världen. Företagen har liknande verksamhet inom flera områden, men varje delområde har styrkor och kompetenser som kompletterar varandra och som i slutändan är något som våra kunder kan dra nytta av.

Vi ser fram emot vår fortsatta resa, nu med Thomas Petersen och resten av teamet från Greiff ombord. Thomas fortsätter som chef för Greiff i Sverige och kommer att ansvara för den globala verksamheten inom våtlackering och vår fortsatta och gemensamma kompetensutveckling inom området.

En tillväxtresa med fokus på kunskap och den bästa portföljen för våra kunder
Fusionen säkerställer en stark och konsoliderad organisation i såväl dom nordiska länder som globalt. Det här är ytterligare ett steg på tillväxtresan som IDEAL-LINE och AABO startade för tre år sedan, det som idag är AABO-IDEAL.

Vår målsättning är att erbjuda våra kunder en portfölj med det bästa och mest kompletta sortimentet inom rådgivning, leverans och service av utrustning för ytbehandling.

Stark serviceorganisation

Med Greiffs läge i Sverige och AABO-IDEALs lägen i Danmark, Polen, Mexiko och Tjeckien, kommer vi ännu närmare våra kunder och kan därmed erbjuda snabbare service.

Genom sammanslagningen blir vi en helhetsleverantör inom ytbehandlingsutrustning med en unik bred kompetens med system för pulver, ED dopp, våtlackering, energioptimering och lösningar för ventilation och värmeåtervinning. Det gör oss till en ännu starkare och mera komplett samarbetspartner.

Daglig drift

Både Greiff och AABO-IDEAL kommer att fortsätta sin verksamhet som tidigare. Greiff kommer i framtiden att marknadsföras som Greiff, en del av AABO-IDEAL GROUP. Vi kommer att intensifiera samarbetet och utnyttja synergierna mellan de två företagen där det är möjligt. Pågående samarbete med kunder och leverantörer fortsätter som tidigare.

Försäljnings- och serviceteamet i Sverige

Henric Fagerlind, från AABO-IDEAL, kommer i framtiden att ansvara för försäljning och konsultation inom pulveranläggningar och ED dopp i Sverige. Försäljning av och försäljningsstöd inom hela gruppen för våtlackeringsanläggningar samt service och reservdelar kommer att ske från Greiff’s kontor i Motala.

Vi ser fram emot att möta alla våra gemensamma kunder i framtiden.

Välkommen att kontakta oss för ytterligare information eller om ni önskar genomföra en intervju.

Venlig hilsen

Gynter Lorenzen, CEO, AABO-IDEAL og Greiff.
Mail: ggl@aabo-ideal.com. Tlf.: +45 2810 1155

Thomas Petersen, Greiff.
Mail: thomas.petersen@greiff.se. Tlf.: +46 702 710 720