Om oss

Greiff projekterar och utvecklar anläggningar för industriell lackering som lever upp till de högt ställda kraven inom svensk och europeisk lagstiftning.
Vår kompetens och erfarenhet gör att vi kan erbjuda tjänster för t ex värmeåtervinning som i sin tur ger både miljö- och ekonomiska vinster för våra kunder.

Vi erbjuder även utbildningar, rådgivning, projektering m m. Vi innehar samtliga certifikat som krävs enl svensk lagstiftning

Greiff Industrimiljö AB har huvudkontor i Motala, där våra välutbildade ingenjörer projekterar och utvecklar produktionsanläggningar för industriell lackering. I Motala har vi också vår fabrik där vi bland annat tillverkar våra anläggningar.

Idag är Greiff Sveriges ledande leverantör av lackeringsanläggningar för både våt– och pulverfärg.

Historia
Greiff startades 1922 i Norge och några år senare etablerades ett bolag i Stockholm. Under 1960- och 1970-talet flyttades först tillverkning och senare också kontor till Vadstena. Verksamheten expanderade kraftigt. I början av 1990-talet togs beslut om att köpa en ny fastighet och 1992 flyttades verksamheten till Motala. I moderna lokaler finns utvecklingsavdelningen, administrationen och tillverkningen samlat under ett tak.
Numera är företaget en del av AABO-IDEAL gruppen – läs mer om det här.

Övriga produkter & tjänster
Greiff säljer också färgfilter anpassade efter våra kunders behov och finns i flera olika kvaliteter med unika egenskaper. Greiff har lång erfarenhet och stor kunskap och kan erbjuda förutsättningslös rådgivning, förstudier och projektering både när det gäller manuella eller helt automatiserade anläggningar samt filter och reservdelar

Kvalitet
Greiff innehar certifikat ISO 9001 som säkerställer högsta kvalitet i vår verksamhet och för våra produkter.

Ladda ner