Greiff får stororder från Volvo

februari 27, 2020

Motalaföretaget Greiff har tecknat avtal med Volvo Cars om att ta fram en ny lackeringsanläggning åt fabriken i Torslanda.
– Vi är väldigt stolta över att få det här förtroendet från Volvo, säger Thomas Petersen, VD på Greiff.

Anläggningen som Greiff fått i uppdrag att leverera kommer att bli en del av ett nytt, stort reparationsområde som Volvo utvecklar. På reparationsområdet ska Volvo kunna lackera och göra mindre reparationer efter att de färdiga bilarna slutmonterats. Hela anläggningen byggs i en befintlig lokal.
– Här ska man kunna syna och reparera småskador, om det hänt något under själva monteringen. Sådant som egentligen inte ska hända, men man måste ändå ha en anläggning om behovet skulle uppstå. Bilarna ska vara perfekta när de sedan levereras till kunden, berättar Thomas Petersen.
Affären blev klar i januari, och arbetet med att ta fram olika 3D-modeller för hur det ska se ut är redan i full gång. Till sommaren ska hela området stå klart.
– Det betyder att det är ett väldigt snabbt projekt, vilket i sig blir en utmaning för oss. Att installera enorma fläktaggregat i ganska små lokaler är också en utmaning, både logistiskt och designmässigt.
Greiff har flera gånger tidigare levererat både små och stora jobb åt Volvo, vilket Thomas Petersen tror har bidragit till att bolaget valde Greiff framför andra aktörer till det aktuella projektet.
– Vi har skött oss bra och hållit vad vi lovat vad gäller både genomförande och tidplan. Dessutom sitter vi bara tre timmar bort från Volvo och är ett svenskt företag, med svensk bemanning. Det ger en större flexibilitet och snabbhet.
Vad innebär affären för Greiff som företag?
– Vi tar ännu ett steg i ett redan gott samarbete med Volvo, och bidrar till att behålla arbetsplatser i Sverige. Det lyfter även oss internt i företaget, kunskapsmässigt och kompetensmässigt, i och med att projektet är speciellt. För en organisation är det intressant och roligt att få sådana här utmaningar lite då och då. Det kommer bli en otrolig resa för oss!

Fakta/Greiff Industrimiljö AB
Greiff utvecklar och tar helhetsansvar när det gäller lackeringsanläggningar inom industrin, och erbjuder även utbildningar, rådgivning och projekteringar.
Bolaget har sitt huvudkontor i Motala och ingår i D3-koncernen.

Vill du veta mer?
Kontakta vår VD Thomas Petersen på:
Telefon: 0141-23 73 30
Mejl: thomas.petersen@greiff.se